Av mine kjæreste ting jeg har tatt vare på fra barndommen er en eske med gamle julekort i. Jeg elsket å samle julekort med nostalgiske motiv. Masse snøtunge trær og små nisser som lurte i skogkanten, en liten, rødmalt stue i skogen med skinn i vinduene fra levende lys. Både julekortene, den rødmalte stuen og snøen elsker jeg fortsatt. Du vil derfor finne den falurøde fargen og et snøkrysall som en del av profilen til gammelhuset – hele året.

Som liten var jeg også opptatt av å høre fortellinger fra gamle dager, ting som så gamle ut og gamle hus. Jeg funderte ofte på tiden før bilene kom. Tenk å kjøre med hest og slede til butikken mens dombjellene klang langs veien. Romantifisert av en liten jente var disse dagdrømmene for det var nok mye mer slit enn romanse i gamle dager. Men var det bedre likevel? Den enkle lykken i å skape det meste selv, bruke hender og hode i takt og kjenne seg veldig fysisk sliten når kvelden kom. Sove godt mens vinden ulte i værbitte tømmervegger i gammelstua. 

Gammelhuset er ikke lenger bare et indre bilde fra barndommen. Hjertelig Velkommen inn skal du være, enten du velger å besøke meg på nettet eller i mitt showroom. Her handler det om å kunne tilby kvalitetsting for varig bruk og gjenbruk, om å leve på en verdifylt måte og ta vare på de små øyeblikkene hver eneste dag. Her handler det både om god tid og landlivets gleder og særegenheter med å hugge ved selv, dyrke litt i hagen, mate kaninene, plukke bær og lyng rett utenfor døra, og ikke minst friluftsliv. LItt slow living og litt country living, som engelskmennene liker å kalle det. Den engelske landsbygda er selvfølgelig også en inspirasjonskilde sammen med nordisk tradisjon.

Med Gammelhuset ønsker jeg også å så en spire til å tenke over hvordan vi lever i hverdagen, kan vi roe litt mer ned, skape litt mer hygge og spare litt på moder jord for vår egen del og for våre små håpefulle ved å senke tempoet og også overforbruket.

Kommer du på besøk til oss håper jeg du finner ro, stillhet, atmosfære og en unik beliggenhet som gjør oss helt utenom det vanlige. Gammelhuset ligger så absolutt utenfor allfarvei men det er noe av sjela. Turen til Skjomen er en opplevelse i seg selv, skuldrene senker seg mens du kjører lenger og lenger inn i fjorden og opp i dalen hvor furutrær og fjell står rake og høye og vitner om at her har de vært lenge. I mørketida er det absolutt mulighet for å få se både stjernehimmel, nordlys og en måne stor og rund på en kveldsmørk himmel. 

 Jeg håper uansett du tar deg tid til å slappe av mens du besøker gammelhuset. 

Mitt mål er også å være en tradisjonsbærer og en forkjemper for varig vern av, særlig landsbygdas kultur, i form av håndverk og hus/bygninger. Jeg håper flere får opp øynene for et godt liv på landet, gamle hus eller gjenbruk av materialer. Hvor sjelelig og vakkert er ikke gammelt, værbitt og grånet treverk. Ikke riv eller hiv før du har tenkt deg om mer enn en gang. Se på vinduene i den gamle stua, er det ikke som de snakker til deg? At det skal bli lys og liv igjen bak de smårutete glassene og bak den knirkete døra med de håndsmidde jernhengslene. 

– Gammelhuset til bestemor står der og vitner om en tid som er forbi, litt skakt og litt skjevt med maling som er begynt å flakke, huset har alltid snakket til meg på sin særegne måte og jeg snakker alltid med huset når jeg går dit. Gammelhuset til bestemor har gitt meg inspirasjon både til navnet og til forretningen min. Foreløpig står huset ganske tomt og litt for fall men det håper jeg snart forandrer seg både for bestemor sitt gammelhus og mange andre sine. –